Internetul - cea mai mare scurgere de informatii

Nu mai ai ce sa faci. Odata ce ai ajuns sa iti faci un cont pe unul dintre site-urile de socializare de pe internet esti prins oficial in panza de paianjen. Oricat ne-am stradui noi ca sa nu se afle, mai mult decat vrem sa lasam la vedere, nu prea ne iese. De cele mai multe ori, uiti ca ti-ai facut un cont ca sa participi la o promotie, iar acolo ti-ai dat mai toate datele tale. Deja la un simplu search pe google gasesti pagini intregi cu tine: tu ca detinator de cont, tu ca prieten al unor altor persoane, tu ca individ etc. Eu, personal, ma mai caut din cand in cand pe google. Nu de alta, dar oamenii is rautaciosi si recunosc ca m-am trezit cu conturi facute aiurea care nu imi apartineau. De aceea, prefer sa tin din scurt toata situatia, ca sa evit eventuale neplaceri. Acelasi lucru sugerez tuturor sa il faca. Poate va treziti cu vorbe puse in carca si habar nu aveti de ele.

Mai grav este pentru copiii care nu prea isi dau seama cum functioneaza treaba cu internetul. Fascinati de tot ce inseamna nou, isi lasa date peste tot si odata cu ele si amprenta. Si de-ar fi vorba numai de date, dar, isi pun si poze in tot felul de ipostaze, ca doar asa au vazut la tv. Si iata ca, maine-poimaine se trezesc agasati de diverse persoane sau chiar le castiga increderea si ii invita sa petreaca ceva momente cu ei. E usor sa alegi una dintre miliardele de fotografii de pe internet si sa ti-o insusesti. La fel de usor este sa intri in mintea copiilor si sa le spui ceea ce vor sa auda. Deja in perioada adolescentei sunt si-asa destul de recalcitranti si risca sa fie victime sigure ale unor nenorociti.

Nu poti nici sa stai izolat de lume, in conditiile in care toti stiu cu ce se mananca internetul. Dar poti sa incerci sa te feresti sa mai lasi date cu caracter personal peste tot unde intri. Toate astea, la un moment dat se pot intoarce impotriva ta, cand nici nu-ti dai seama.