Tu esti un sofer bun?

Ce te face un conducator auto bun?  Scoala de soferi nu te face neaparat un conducator bun auto, asa cum nici o facultate de manangement nu te face un bun manager, un bun lider.

Unii soferi considera ca, in ceea ce priveste arta sofatului totul tine de manevrarea autoturismului si ca teoria, se face doar pentru ca asa o cere regulamentul. Lucrurile nu stau deloc asa, pentru ca nu esti singurul participant la trafic si trebuie sa inveti sa respecti regurile de circulatie si mai ales sa le cunosti suficient de bine incat sa nu perturbi traficul sau si mai rau, sa il ingreunezi si mai mult decat este deja. De aceea, atunci cand te hotarasti ca si viitor sofer sa dai pentru permis fa cat mai multe chestionare auto, fii preocupat si de aceste aspecte teoretice pentru ca, desi nu ele sunt cele care te fac cel mai bun sofer, iti pun o fundatie si o baza pentru a te afla pe drumul cel bun si nu pe o ruta gresita. Nimeni nu s-a nascut sofer, insa multi tind sa uite asta si pentru a se da “rotunzi” in fata prietenilor fac greseli care pot avea consecinte grave. Oricine poate invata in cele din urma sa sofeze insa putini sunt cei care se comporta adecvat si intr-un mod profesionist. Sunt putini cei care respecta in totalitate regulile de circulatie, care nu se ambaleaza la volan si care tin cont de viata celorlalti conducatori auto. Sta in datoria ta ca si detinator a permisului auto sa eviti pe cat posibil accidentele fiind mai atent, mai concentrat  si necedand tentatiilor care fac parte din viata moderna. Atentia este printre cele mai importante aspecte ale sofatului.

Nu te urca la volan atunci cand esti obosit iar daca nu ai de ales consuma o bautura care sa te energizeze , fie ca este vorba de cafea sau Coca-cola. De asemenea, incearca sa nu te lasi distras de alte actiuni. Suntem atrasi de tehnologie pana si atunci cand conducem, parca nu am lasa telefonul din mana nici in acele momente. Cred ca facebookul mai poate astepta pana ce ajungi la destinatie, iar persoana care te suna insistent la fel. Daca insa trebuie sa vorbesti la telefon si daca de asta depinde jobul tau atunci ia-ti un hands-free. Fii acel sofer pe care ti l-ai dori si tu la randul tau sa il intalnesti in trafic.