De unde stii daca odrasla ta e in siguranta la cresa?

De regula, in momentul in care te hotarasti sa iti duci copilul la o institutie a statului, esti linistit, tu ca parinte ca totul va fi ok. Dar se pare ca in Romania noastra orice e posibil. Daca ai impresia ca odrasla ta o sa fie bine ingrijita la o cresa de stat, te rog sa te mai gandesti o data. Sunt si crese unde ingrijitoarele se comporta exemplar iar copiii le adora. Eu am avut norocul asta. Lucky me!
Insa sunt si locuri unde copiii sunt tratati ingrozitor. Se tipa la ei, sunt legati de scaune ca sa manance tot, vezi doamne sa nu se arunce mancarea, daca madamele ingrijitoare sunt nervoase, ii mai si plesnesc. Si ca totul sa fie si mai frumos cu ghilimele de rigoare, nici nu te lasa sa intri cand ai tu chef. Eu daca as avea copila intr-un astfel de loc, m-as duce si as matura pe jos cu alea. Le-as lega de mese si de scaune si le-as indopa cu mancare toata ziua. Ma intreb deseori, oare ele nu au copii, nepoti? Asa s-au comportat si acasa cu ei? Niste femei fara minte sunt astea.

In concluzie nu prea stiu ce as putea zice de bine. Pot doar sa va indrum sa va ghidati dupa sentimentul matern. Ca asta e cel care nu da gres nicodata. Daca ai simtit ca ceva nu e in regula cu copilul tau, cerceteaza si incearca sa vezi care e cauza. Si daca simti ca nu e la locul potrivit in cresa respectiva, retrage-l. Zic asta fiindca sunt si parinti care de frica sa nu ramana copilul neinscris la o alta cresa, ii lasa acolo, sa fie chinuiti de hoastele alea insipide. Astia nu is parinti. Is niste lasi. I-as trimite pe ei la cresa in locul copiilor lor.