Cele mai comune greseli intalnite la utilizatorii de steroizi

In urma unui studiu s-a ajuns la concluzia ca mai mult de 10 milioane de persoane care fac sport din lumea intreaga folosesc steroizi. Nimeni nu are nimic impotriva acestui lucru, singura problema ramanand faptul ca din acest numar impresionant de oameni doar 10% o fac in mod corect, restul de 90% riscandu-si sanatatea. Aceasta problema vine ca urmare a a faptului ca utilizatorii consuma steroizii haotic, fara un control medical corespunzator sau minimul de cunostinte asupra a ceea ce fac. Faptul ca oamenii prefera sa trateze subiectul cu indiferenta aduce si consecinte nedorite care cu minimul de informare ar fi putut fi usor evitate.

Vom expune in cele ce urmeaza cateva din cele mai frecvente greseli pe care le fac utilizatorii de steroizi, desi ele sunt multe si foarte variate. In primul rand exista problema folosirii dozelor prea mari. Cand vine vorba de steroizi, mai ales avand in vedere ca sunt medicamente, principiul cu cat mai mult cu atat mai bine nu este valabil. Pentru sportivii amatori si neinformati utilizarea dozelor prea mari a devenit problema principala. Cele mai mari disfunctii pe care le cauzeaza dozele exagerate sunt la nivelul rinichilor si ficatului care sunt obligate sa lucreze in regimuri extremale. A doua problema este reprezentata de alimentatia proasta. In primul rand faptul ca alimentatia corecta este ignorata va reduce considerabil efectele steroizilor. Acestia au efect maxim daca sunt combinati cu o alimentatie bogata in proteine. Daca cel ce foloseste steroizi este hotarat sa fie serios in privinta intregului program, atunci alimentatia corecta trebuie sa devina o parte a programei steroidale. Este absolut necesar sa se evite includerea in dieta a surplusului de grasimi care maresc probabilitatea dezvoltarii afectiunilor la nivel cardiovascular.

Antrenamentele incorecte intregesc lista greselilor. Antrenamentele trebuie sa fie intense pentru a provoca in corp starea de catabolism deoarece in aceasta stare a organismului steroizii desfasoara o actvitate maxima. Fara o stimulare intensiva steroizii nu vor avea efectul pe care ti-l doresti.