Handbalul – un mod de viata pentru tinerii fagaraseni

Coman Claudia (extrema stanga), Pop Codruta (pivot) si Zagan Amalia ( portar), toate avand varsta de 16 ani, sunt legitimate la Clubul Scolar Sportiv ,,Css Fagaras”. Am avut placerea sa vorbesc cu ele despre secretele pe care le ascunde handbalul, dar si despre avantajele si partile placute din viata unui sportiv.

Reporter:  Spuneti-mi, va rog, cand ati inceput sa practicati handbalul si ce inseamna acesta pentru voi?

Zagan Amalia : Am inceput sa joc acum 6 ani la CS Dara, dar in prezent joc pentru CSS Fagaras. Pentru mine handbalul reprezinta un mod de a ma relaxa si ma ajuta sa-mi formez un caracter de luptator.

Coman Claudia: Eu am inceput acum 5 ani la CSS Fagaras, iar pentru mine handbalul este o parte din viata mea, simt ca il am in sange.

Pop Codruta: Si eu am pasit pe acest drum tot acum 5 ani. De atunci, acest sport este un mod de viata pentru mine.

Rep:  Amalia, stiu ca ai fost convocata o perioda  la Lotul National. Cum a fost acea experienta pentru tine? Care ar fi diferentele dintre pregatirea de acolo si cea de la CSS?

Z.A. : Pentru mine convocarea la Lot a fost cu adevarat o sansa unica pentru ca pregatirea de acolo este mult mai complexa, aveam 3 antrenamente dificile in fiecare zi.

Rep:  Vara trecuta ati participat la o competitie internationala in Ungaria. Care sunt impresiile cu care ati ramas dupa acest turneu?

Toate: A fost o experienta fantastica, organizarea fiind total diferita de cea din Romania. Am avut ocazia sa cunoastem echipe din alte tari, am avut parte de distractie si am vazut alte stiluri de joc fata de cele din tara.

Rep: Daca ar fi sa alegeti cel mai frumos moment din cariera voastra de tinere handbaliste, care ar fi acela?

C.C.: Cel mai frumos moment a fost atunci cand am reusit sa invingem echipa pe care nu am crezut ca o vom bate vreodata. De asemenea, distractiile din turneu reprezinta momente deosebite deoarece, cu timpul, echipa a devenit a doua mea familie.

P.C. :  Tin minte ca a fost un meci foarte greu, in deplasare, in care nimeni nu ne dadea nicio sansa. Cei din tribuna ne huiduiau, dar, la final, dupa de am castigat, s-au ridicat in picioare si au inceput sa ne apalude si sa ne felicite. A fost un moment emotionant.

Rep: Ce le transmiteti copiilor care doresc sa se apuce de handball?

Z.A. : Eu as incuraja copiii sa se apuce de handball pentru ca te ajuta sa te dezvolti intr-un mod armonios si sa-ti formezi un caracter de invingator deoarece se vor lovi si de meciuri si perioade grele.

P.C. : Le-as spune ca handbalul iti ofera oportunitatea de a calatori foarte mult, fiind un mijloc de a te pastra sanatos si plin de viata. Acest sport te invata ce inseamna cu adevarat o echipa.

C.C. Trebuie sa fie foarte motivati si ambitiosi pentru ca handbalul nu este un sport usor, este foarte solicitant din toate punctele de vedere, dar te ajuta sa-ti conturezi caracterul.