Camere de supraveghere - imagini in timp real, chiar si de la distanta

Camerele de supraveghere care functioneaza cu ajutorul Internetului au o multime de nume diferite, fiind adesea intalnite ca: webcam-uri, camere de retea, camere cu IP sau camere cu Internet Protocol. Orice ai alege sa folosesti, o camera de supraveghere care functioneaza cu ajutorul Internetului este un aparat care trimite si primeste date pe o retea locala si/sau pe internet.

Cum pot vedea ce se intampla in casa sau la birou, atunci cand nu sunt acolo?

A devenit incredibil de usor sa verificam copiii, bona sau angajatii de la birou, ori sa ne monitorizam afacerea direct de acasa sau de pe orice gadget, totul in timp real. Camerele de supraveghere care functioneaza cu ajutorul Internetului iti permit sa te conectezi la Internet printr-o retea si sa vezi de la distanta video-uri live de pe orice browser web, oriunde in lume. Odata ce sistemul este configurat, singura cerinta ramane accesul la Internet. Poti monitoriza chiar mai multe camere video sau DVR-uri, direct de pe tableta sau smartphone.

Aceste camere supraveghere de la sdsmag.ro, care funtioneaza cu ajutorul Internetului sunt ca niste mini-computere care au o optica sofisticata si un software care trebuie sa fie configurat la o retea, pentru a functiona. Configuratia retelei este un proces relativ simplu pentru majoritatea dispozitivelor si nu este mai complexa decat configurarea unei retele Wi-Fi. In timp ce unele modele necesita o buna cunoastere a tehnologiei de pe Internet pentru a putea difuza, altele pot fi utilizate si de catre incepatori. Multe camere vin acum cu propriile lor aplicatii, care fac ca inregistrarea si vizionarea video online sa fie chiar mai usoara.

Computerul trebuie sa fie deschis tot timpul, pentru a putea beneficia de imagini de la o camera de supraveghere cu acces la Internet?

In mod normal, computerul nu necesita functionare permanenta, dar totul depinde de aparatul de filmat si de modul in care s-a instalat. Daca se utilizeaza un computer ca un punct de acces la retea, in locul unei conexiuni directe, atunci computerul va treui sa ramana deschis.

Este nevoie de software suplimentar pentru a utiliza o camera de supraveghere cu acces la Internet?

Acest lucru poate varia in functie de dispozitiv. Cele mai multe camere de supraveghere vin odata cu software-ul necesar pentru a configura si a vizualiza imaginile video si includ, de obicei, si software-ul de inregistrare. Unele pot include, de asemenea, caracteristici de software mai avansate, ca vizualizarile multiple si alerte de miscare prin mesaje sau e-mail-uri. Daca la achizitionare nu sunt incluse caracteristicile pe care le doresti, exista multe programe disponibile pentru cumparare, care pot fi de ajutor.