Second hand - opusele se atrag

Hainele second hand pot primi sansa de a fi reciclate si transferate cuiva care le poate reutiliza si purta in mod frecvent. Acestea ii ajuta pe oameni sa economiseasca bani si, in acelasi timp, sunt prietenoase si cu mediul inconjurator. De multe ori exista persoane care nu isi pot permite haine de designer din ultima colectie, dar sunt capabili sa cumpere haine la o fractiune din costul initial al acestora.

Imbracamintea stil vintage este, de asemenea, o tendinta de stil popular printre pasionatii hainelor second hand. Imbracamintea cu aspect unic, care nu este vanduta in magazinele mari, poate fi gasita si cumparata din buticuri online. Achizitionarea acesteia nu numai ca este benefica din motive financiare, dar poate oferi altcuiva sansa de a se bucura de haine de calitate, mult mai des. Magazinele online nu sunt intotdeauna tinta oamenilor saraci, multe dintre acestea fiind vizitate chiar si de persoanele instarite. Multi dintre cei care detin un blog haine second hand au capatat notorietate dupa ce au scos la iveala articole din editii limitate.

Identificarea hainelor second hand poate fi uneori o sarcina dificila, deoarece nu toate articolele de imbracaminte se afla in stare proasta. Cel mai simplu mod de a identifica ceva care este la mana a doua, ar fi in momentul achizitionarii. Mirosind un produs pentru a vedea daca acesta miroase a nou este, de asemenea, o alta modalitate de a identifica hainele noi sau folosite. In cazul in care miroase a balsam de rufe sau sapun, inseamna ca fost purtat inainte si spalat. Daca exista nasturi care lipsesc sau pete, acestea sunt indicii predominante care indica ca produsul a fost utilizat. De cele mai multe ori, insa, aceste detalii sunt specificate de catre vanzator, pentru a sti exact ce cumperi.

Oferirea de haine la mana a doua nu ar trebui sa fie judecata ca o insulta ci, mai degraba, ca pe un semn de daruire. Exista multe situatii in care hainele au fost purtate o data sau de doua ori de la achizitionare, dar nu mai sunt folositoare datorita modificarii de greutate a purtatorului.