Utilizarea fierului forjat in amenajari interioare si exterioare

Fierul forjat este, astazi, cel mai utilizat metal, cuprinzand aproximativ 95% din productia mondiala de metale, ca si masa. Datorita rezistentei durabile si a costului relativ scazut, fierul forjat se foloseste in prezent in amenajarile interioare si exterioare, de la mici piese de mobilier la balcoane, usi si porti din fier forjat.

Fierul forjat este considerat a fi un material nobil, cu o durata mare de viata, ce exprima caldura, putere si forta, fiind asociat adesea cu aristocratia. Rezistenta lui in timp si siguranta pe care o ofera, fac din acest material unul de apreciat si nelipsit din obiectele de amenajari interioare si exterioare.

Din cele mai vechi timpuri, fierul, cu o concentratie mica de carbon (sub 0.2%), a fost folosit pe scara larga, pentru confectionarea sabiile cavaleriilor, podurilor, acestea din urma functionale si astazi.

Ca si in trecut, si astazi, cand spunem fier forjat, spunem rezistenta, stil si bun gust. Din fier forjat se obtin multe obiecte care pot fi utilizate in exterior (porti, balustrade, copertine, usi sau grilaje) sau in interior (corpuri de biblioteca, scaune, mese, masute de cafea, etc). Integrate corect si cu bun gust in designul interior sau exterior, piesele din fier forjat aduc un plus de eleganta si stil incaperilor in care sunt amplasate.

De asemenea, fierul forjat este utilizat si in confectionarea de scari interioare cu o forma aparte, ce ajuta nu doar la economisirea de spatiu, ci si la obtinerea unui aspect elegant, modern si nobil.

Obiectele de design interior si exterior din fier forjat reprezinta o investitie care merita cu prisosinta, datorita rezistentei in timp a acestui material nobil. Piesele de mobilier din fier forjat sunt considerate adevarate opere de arta, care, astazi, sunt la indemana oricui si pe gustul fiecaruia.