Despre tratarea apei

Este extrem de dificil ca in zilele noastre sa putem sa asiguram suficienta apa potabila, mai ales pentru ca majoritatea zonelor de extractie ale apei sunt din ce in ce mai infectate, tot de noi - oamenii si de mediul nostru de viata “activ” peste masura. Sa nu mai vorbim si de faptul ca peste noua zeci la suta din procentul de apa de pe pamant este apa sarata ceea ce ne face viata si mai dificila. De fapt nu ar fi dificila daca ne-am da seama ca nu trebuie sa poluam sursele de apa din preajma noastra, si mai ales daca am realiza ca este simplu sa aplicam chiar noi, in propria casa un proces de tratare apa.

Acesta se poate face destul de simplu, folosindu-ne de mai multe metode. Chiar daca la urma urmei, fiecare tara are propriile sale norme de calitate ale apei, trebuie sa se tinda catre un aspect comun, iar o apa potabila corespunzatoare consumului trebuie sa fie: neutra deci sa nu aiba miros sau gust, putin insa nu mult, sarata, curata, sanogena si nu in ultimul rand corespunzatoare din punct de vedere igienic si fiziologic. Cele mai cunoscute metode de tratare a apei, indiferent de cine sunt acestea indeplinite sunt dupa cum urmeaza: sedimentare, dezinfectie, desalinizare, filtrare, absorbtie, oxidare, floculare. Trebuie sa fim constienti ca indiferent de metoda aleasa, ideal este sa aplicam totusi una si sa nu consumam apa asa cum o primim. Ideal este ca mai ales daca aveti copii in casa sa achizitionati filtre de apa care  nu sunt deloc scumpe si reprezinta intotdeauna o investitie buna si de durata. 

Pentru cei care doresc sa purifice apa, indicat este sa se documenteze putin inainte de a da banii, deoarece nu toate produsele au un scop comun, ele pot fi utilizate in diverse cazuri sau in diverse spatii si desigur ca nimanui nu ii convine sa arunce banii pe fereastra.