Cand avem nevoie de formularul A1?

Oricat de complicat sau de simplu ni s-ar parea sa obtinem formularul A1 un lucru este cert, trebuie sa asteptam cele 25 de zile pana la eliberarea lui, implicit pana in momentul in care intram in posesia actului respectiv. Formularul A1 este necesar pentru detasarea angajatilor pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene asa cum probabil cei interesati stiu, si chiar daca actele necesare pentru obtinerea lui nu sunt un secret pentru nimeni, timpul alocat intregii activitati este destul de costisitor.

Oricum am demara insa intreaga activitate de a obtine formularul A1, trebuie sa ne interesam exact ce acte ne sunt necesare, iar daca o persoana are firma atunci se va crea un anumit tip de dosar, a carui acte nu vor fi aplicabile si pentru persoanele care sunt de exemplu persoana fizica autorizate. Pentru angajatii care urmeaza sa fie detasati se mai poate aplica si pentru formularul E106 care este de foarte mare folos in tara in care urmeaza sa ajunga. Acesta presupune nimic altceva decat dreptul pe care il are angajatul cu pricina la asistenta medicala in tara in care locuieste mai ales in cazurile in care aceasta nu coincide cu tara in care este asigurata. In mod normal formularul E106 se poate elibera de catre Casa de Asigurari de Sanatate insa se mai poate elibera si de catre locul de munca, de pilda, de institutia competenta.

 Insa pentru obtinerea acestui formular, cel putin in cazul persoanelor detasate pentru munca este nevoie de obtinerea in prealabil a formularului A1 si a multor alte acte dintre care amintim copie dupa certificatul de nastere si dupa buletinul de identitate acolo unde este cazul, dovada care arata ca persoana in cauza are resedinta in alt stat care este membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic si multe alte documente in functie de cazul fiecarui angajat sau persoana in parte.