Inventii despre care nu ai stiut ca au fost descoperite in Australia (I)

Cunoscuta pentru ursuletii coala, pentru canguri dar si pentru vara… in decembrie, Australia este si „patria” foarte multor inventii pe care le folosim zilnic si care ne-au schimbat viata. Care sunt, descoperiti mai jos…
1. Wi-Fi-Astronomul si inginerul John O'Sullivan si-a propus sa faca conexiunea LAN Wireless mai rapida si mai comoda. Tehnologia aceasta a fost dezvoltata pentru radio astronomie-un experiment nereusit de a detecta mini-gauri negre care explodeaza avea sa devina cea mai mare inventie si cea mai importanta din secolul nostru.
2. Aparat de inregistrat pentru cutiile negre ale avioanelor. Chimistul Dave Warren este cel care a inventat mecanismul pentru inregistrare gasit in cutiile negre. Dupa moartea tatalui sau intr-un accident aviatic in 1934, Warren a vrut sa inventeze un dispozitiv care sa inregistreze toate convorbirile din cabina si datele de bord din ultimele minute de dinainte de prabusire si l-a perfectat in 1953.
3. Uscatoarele rotative pentru rufe. Lance Hill a inventat uscatorul rotativ pentru rufe in 1945, pentru sotia sa, ca o alternativa la uscatul clasic al rufelor. Si astazi acest dispozitiv este foarte folosit in Australia si in Noua Zeelanda.
4. Implanturile cohleare (la ureche). Dr. Graeme Clark a inventat urechea bionica cand se plimba pe plaja si a avut inspiratia sa bage un fir de iarba intr-o cochilie care semana cu urechea umana. In 1967, a inceput sa dezvolte implanturile cohleare.
5. Toaletele „dual-flush”. Bruce Thompson a pus la punct aceste toalete pentru a face economie la apa in Australia torida si arida. Toaleta are doua butoane: unul care elibereaza apa mai multa pentru situatiile in care folosim wc-ul pentru treburi „mai consistente”, iar altul elibereaza jumatate din cantitatea de apa pentru treburi „mai usurele”.
6. Mountbatten Braillers. O versiune portabila, electrica, a masinii de scris in Braille, acest dispozitiv a fost pus la punct dupa ce, in testamentul sau, Lord Louis Mountbatten a precizat clar ca ar trebui facut un mecanism portabil pentru cei care inteleg doar limbajul Braille. Brailler-ul a fost inventat de catre Ernest Bate, fiind facut in Australia.