Laptop vs iPad – ce sa alegi pentru cele mai bune servicii IT

Piata de servicii IT este intr-o schimbare rapida, iar dispozitivele noi devin vechi peste noapte, atunci cand apar noi tehnologii. Acesta este si cazul laptopului, care pana acum cativa ani era unul dintre cele mai cautate gadgeturi de catre clientii www.coreit.co . Dar lunile au trecut si piata a fost asaltata de un nou produs: tableta.
Cum alegi intre cele doua electronice atunci cand vrei sa investesti intr-un nou gadget? Iti spunem noi!

Inainte de a merge la cumparaturi de produse si servicii IT trebuie sa-ti pui o intrebare sincera si sa iti raspunzi cat se poate de taios si de sincer: Ce fac eu cu un dispozitiv electronic? Raspunsul te va directiona imediat catre configuratia si tipul de produs pe care trebuie sa il cumperi. In ce priveste laptopul si tableta, exista o mare diferenta de scop intre ele: laptopul este folosit la productie, iar tableta la consum.

Ce inseamna asta si cum te ajuta pe tine sa iti dai seama ce sa cumperi? Daca ai raspuns la intrebarea de mai sus cu oricare dintre variantele scris, grafica, programare, editare inseamna ca ai nevoie de un laptop, deoarece folosesti mult tastatura. De asemenea, ai nevoie de servicii IT foarte bune si o diagonala destul de mare, pentru a minimiza oboseala ochilor. Incercarea de a folosi un iPad pentru oricare dintre activitatile de mai sus va rezulta intr-un mare esec, fiindca nu ai flexibilitatea pe care o ofera un laptop.

Pentru un raspuns care se rezuma la navigare pe net, verificare a conturilor de social media si vizionare de filme ori gaming, ai nevoie de o tableta si o conexiune buna la internet. Majoritatea persoanelor care detin la ora actuala o tableta nu stiu cum sa o foloseasca, din pacate. Exista anumite categorii de oameni, ale caror meserii le impun achizitionarea unei tablete. Printre acestia se numara specialistii in servicii IT, marketerii si designerii, care trebuie sa testeze programele si produsele grafice pe care le realizeaza pe diverse rezolutii.

In ce priveste viitorul unei achizitii, ambele dispozitive vor “trai” destul de mult. De fapt, atat de mult incat se vor strica pana ca tehnologia sa fie scoasa complet din uz. Tabletele sunt inca relativ noi, iar inginerii si developerii de servicii IT se straduiesc sa implementeze noi facilitati dispozitivelor. Pe de alta parte, laptopurile devin tot mai portabile si inca detin supramatia pe anumite segmente de piata, astfel incat nu iti pierzi banii investiti intr-un asemenea gadget.

Acum ca stii cum sa alegi intre un laptop si un iPad ori alt tip de tableta, poti sa sondezi piata de dispozitive sau sa imparti cunostiintele noi cu prietenii.