Generatia noua de becuri cu LED inlocuieste cu succes chiar si cele mai puternice becuri economice, acestea avand un design ergonomic care le permite un unghi de iluminare de 360 grade si nu numai. Becurile cu LED se pot folosi la iluminatul in interior, in scoli, spitale, magazine, fabrici si hoteluri si oriunde in alta parte aveti nevoie.
Avantajele Becurilor cu LED pot porni de la faptul ca acestea vin la pachet cu o economie de energie de pana la 40% fata de becurile economice si sunt de 4 ori mai eficiente decat becurile incandescente datorita raportului lm/W, durata de viata de min 50.000 de ore, fiind rezistente la socuri si vibratii, fara mercur, plumb sau emisii de radiatie UV. Un avantaj foarte mare este acela ca nu se incalzesc, avand in vedere ca puteti sa le pozitionati chiar si in spatii foarte mici, fara riscul de a “incinge atmosfera”. Becurile cu led si ele de foarte multe tipuri si astfel ne-am putea raporta la bec led E27, un tip de bec care este destul de puternic dar si util. Un LED, cuvant ce are provenienta din limba engleza si porneste de la light-emitting diode, fiind de altfel si prescurtarea de la acesta, inseamna dioda emitatoare de lumina, mai exact este o dioda semiconductoare ce emite lumina la polarizarea directa a jonctiunii p-n. Efectul este o forma de electroluminescenta.
In anul 2008, cel mai puternic LED comercializat apartinea firmei sud-coreene Seoul Semiconductor. Un singur LED din seria Z-Power P7 atinge performanta de 900 Lumen la 10 Watt, deci o eficienta de 90 lm/W, echivaland cu un bec obisnuit de 75W. Asadar, atunci cand aveti de gand sa faceti modificari prin casa sau pur si simplu doriti sa va schimbati intreaga retea de iluminat, primul lucru de la care puteti incepe este chiar becul, un dispozitiv micut, insa care poarta o mare sarcina.