Cumperi sau vinzi o locuinta? Iata ce ar trebui sa cunosti inainte de a incepe

O tranzactie imobiliara presupune de cele mai multe ori nu numai investirea unei sume mari de bani, dar si de timp. Din aceasta cauza, pentru a castiga timp sau, din contra, dintr-o lipsa acuta de timp, o mare parte dintre persoanele care doresc sa vanda, sa cumpere sau sa inchireze o locuinta, apeleaza la o agentie imobiliara. Rolul agentiilor imobiliare este de a intermedia cele doua parti, vanzatorul si cumparatorul in speta, si de a cauta o locuinta avantajoasa pentru ambele parti implicate, acest lucru fiind posibil intr-o perioada de timp relativ scurta, datorita portofoliului de clienti pe care acestea il detin.

Insa, in contractele de vanzare – cumparare, sau chiar in contractele incheiate intre agentiile imobiliare si o persoana fizica, exista de cele mai multe ori mici clauze pe care clientii nu le vad ori trec peste ele fara sa se le acorde o foarte mare importanta. Tocmai pentru evitarea acestor mici neplaceri, inainte de a semna un contract de acest gen este indicat sa consultati un avocat tranzactii imobiliare Timisoara, persoana acestuia fiind cea mai avizata sa va ofere toate sfaturile de ordin juridic in ceea ce priveste legimitatea contractului pe care urmeaza sa il semnati. De cele mai multe ori, neregulile care sunt sesizate in contractele privind tranzactiile imobiliare si pe care un avocat bun Timisoara le poate sesiza sunt cele ce se refera la comisionul agentiei imobiliare. Avocatul trebuie sa va informeze cu referire la acest fapt, si anume ca exista in contract o clauza nelegala, deoarece nicio agentie imobiliara nu poate introduce clauze care sa se inchieie cu raspunderea penala a uneia din parti, in acest mod incalcandu-se drepturile consumatorului.

Pentru a evita si alte neplaceri cauzate de clauzele abuzive introduse in contractele de intermediere a agentiilor imobiliare nu ezitati sa va informati asupra acestui lucru, primul pas pe care-l puteti face in acest sens fiind acela de a accesa site-ul www.avocatul-meu.ro, care va pune la dispozitie orice nelamurire de natura juridica care poate fi intampinata de-a lungul intregului proces.