Cum se aleg antenele radio si unde le gasim la cele mai bune preturi?

La fel ca in cazul televizoarelor sau radiourilor, si statiile radio pentru autovehicule au nevoie de antene radio pentru a putea functiona la parametri specificati de producator. O antena radio de proasta calitate poate afecta in mod negativ performanta receptiei si emisiei statiei cumparate pentru masina dvs. De fiecare data cand va ganditi sa inlocuiti sau sa va cumparati antene radio trebuie sa aveti in vedere inaltimea acestora si durabilitatea.

Inaltimea se refera la lungimea unei antene radio, in functie de care veti avea performante mai bune – cu cat e mai inalta cu atat receptia va fi mai buna. Evident, nu trebuie sa va luati nici antene radio foarte inalte daca aveti o masina 4x4, sa spunem, pentru ca riscati sa o stricati agatand-o prin copaci sau de alte corpuri suspendate, poduri etc. Nu este recomandat sa cumparati antene din fibra de sticla sau de carbon pentru ca se rup foarte usor, de preferat fiind cele facute din inox sau otel, mult mai flexibile. Pe de alta parte, atentie mare si la ce specificatii au fiecare. Gain-ul, de care depinde claritatea receptiei, puterea antenei, Standig Wave Ratio-ul si latimea de banda va pot da mari batai de cap daca nu alegeti in cunostinta de cauza, dupa ce va documentati sau intrebati pe cineva care se pricepe la antene radio. Un punct de pornire recomandat este magazinul online cbmania.ro, specializat in vanzarea de statii radio, accesori si antene radio, dar si sisteme de nagivatie GPS. Pe langa preturile mici, specificatiile tehnice clare si documentatia bine pusa la punct pentru fiecare model in parte, veti gasi antene de la producatori cu traditie – Alan, Midland, President sau Sirio Wilson – care vor asigura o receptie perfecta indiferent de conditiile meteo sau tipul de masina pe care sunt montate.

Tot cbmania.ro comercializeaza si accesorii pentru antene radio. Puteti alege baze magnetice cu protectii de cauciuc, sisteme de prindere de caroserie, cabluri sau mufe pentru prinderea fixa. Transportul comenzilor mai mari de 150 de lei este gratuit prin Fan Curier, iar comanda ajunge la destinatar in maxim 48 de ore.