Intrebari pe care ti le-ai pus de multe ori si raspunsurile surprinzatoare

De ce miroase spirtul medicinal? Oamenii au folosit spirtul medicinal pentru rani si taieturi de foarte mult timp. Mirosul neplacut pe care-l are la aplicarea pe rana nu e un efect al alcoolului care omoara bacteriile, ci o reactie din corpul uman, naturala.

Cand spirtul medicinal este aplicat pe o rana deschisa, afecteaza receptorii VR1 din piele. Acesti receptori sunt raspunzatori pentru caldura locala resimtita. De obicei se activeaza la temperaturi inalte, alcoolul ii face sa se activeze chiar si atunci cand temperatura corpului e normala. Receptorii cred ca individul a fost ars si transmit durerea creierului, cu toate ca nu s-a intamplat nimic cu pielea. De ce sucul de portocale are un gust oribil daca il consumi dupa ce te-ai spalat pe dinti? A manca sau a bea ceva dupa ce te speli pe dinti nu prea produce o experienta placuta. Pasta de dinti poate face orice lucru sa miroasa dezgustator. In cazul gustarii unui suc de portocale dupa ce te-ai spalat pe dinti, experienta poate fi cea mai rea pe care ai avut-o in viata ta. Agentul care determina aparitia spumei la frecarea pastei de dinti este raspunzator de gustul dezgustator. Sodium lauryl suflate, agentul despre care aminteam, paralizeaza receptorii gustului dulce din gura. Asta inseamna ca tot ce gusti dupa ce te speli pe dinti si e dulce nu prea mai e simtit in creier chiar asa de… apetisant.

Tot acest agent necrutator distruge si fosfolipidele care impiedica gustul amar sa fie foarte puternic pentru organism. In concluzie, pasta de dinti face sucul de portocale sa fie mai putin dulce si mai amar, cat se poate de amar, in acelasi timp. Cu aceste doua efecte gustul este absolut execrabil.