Consumabilele pentru imprimante de calitate

Unul dintre cele mai utilizate echipamente dintr-un birou este, si va fi, imprimanta. In ceea ce priveste eficientizarea costurilor de printare, probabil ca nicio alta optiune nu va va ajuta sa reduceti costurile precum o imprimanta proprie. Exista o multitudine de modele de imprimante pe piata, comercializate sub marca diferitilor producatori, astfel incat alegerea unei imprimante este de cele mai multe ori destul de grea, in special daca nu stim cu exactitate ce cautam sau care este nivelul de utilizare la care vom supune imprimanta. Este bine, ca inainte de a achizitiona o imprimanta, sa stim cu exactitate care sunt aspectele la care sa fim atenti.

Indiferent de brandul sub care imprimanta este comercializata, atunci cand vine vorba de eficientizarea costurilor, un aspect deloc de neglijat este achizitionarea de consumabile pentru imprimanta, care pot genera cheltuieli destul de mari. Fiecare imprimanta este diferita, asadar si cartusele pentru ea vor fi diferite. Cele fabricate de acelasi producator ca si imprimanta din care fac parte mai sunt numite si OEM, abreviere care vine de la Original Equipment Manufacturer. Cu alte cuvinte, acestea sunt cartusele originale. Daca in momentul in care vi se consuma tot tusul, alegeti sa inlocuiti cartusul cu unul OEM, veti avea certitudinea ca acesta se va potrivi perfect imprimantei dumneavoastra si ca va functiona ca si pana acum, adica la aceeasi calitate a printului. Cartusul utilizat pentru o imprimanta nu este obligatoriu sa fie fabricat de acelasi producator ca si imprimanta pentru a functiona in parametrii optimi si la standarde de calitate ridicate. Exista cateva companii pe piata care s-au specializat in manufacturarea de cartuse compatibile cu mai multe tipuri de imprimante de la diferiti producatori. Cel mai mare avantaj pe care un client il are daca achizitioneaza un astfel de cartus, este cu siguranta pretul. Cartusele compatibile sunt mai ieftine, putand ajunge chiar pana la jumatate din pretul unui cartus original.

Majoritatea vor functiona la parametrii si standarde optime de calitate atunci cand sunt introduce in imprimanta. Recomandat este sa achizitionati cartuse originale, deoarece sunt fabricate de acelasi furnizor ca si imprimanta pe care o utilizati. Principala caracteristica a cartuselor este ca respecta in totalitate nevoile imprimantei, pentru ca aceasta sa functioneze la cei mai inalti parametri. In plus, utilizand un cartus original avem garantia ca produsul este unul performant. In general, pretul cartuselor originale este mai mare, insa si valoarea pe care o ofera in schimb amortizeaza rapid investitia.