Diete duse la extrem si ambitii feminine incredibile

Nu mai e demult o noutate ca femeile sunte dispuse sa faca orice pentru o silueta ca de viespe. Se infometeaza, mananca numai cruditati, nu dorm, alearga, fac diferite combinatii de mancaruri pentru a arde rapid grasimile, merg la sala, orice, numai sa slabeasca si sa se simta bine in corpul lor.

Pe masura ce anii au trecut, dietele au devenit tot mai drastice si doamnele tot mai convinse ca a arata bine presupune neaparat si putina truda, putin chin si niste nervi de otel. Prin anii 1930 s-a atins culmea dietei in care foarte multe femei au crezut. Un brand de sapunuri te ajuta sa spui Adio! grasimii. Numele sapunului chiar asa era si foarte multe femei l-au cumparat in disperare si l-au folosit crezand ca vor scapa de kilogramele in plus dupa cateva bai. Nu s-a intamplat asa, dar vanzarile au fost unele record pentru acei ani. Sapunurile erau obisnuite si nu aveau nimic care sa arda grasimea neplacuta depusa prin diferite zone. Anii 1990 au adus dieta cu ruj din belsug pe buze, cu mult soare si ceaiuri de tot felul pentru doamnele care doreau sa dea jos cat mai multe kilograme. Problema era ca foarte multe domnite au si murit de la aceasta dieta nu prea buna. Si mai nebuna pare a fi dieta cu rugaciuni. Dupa ce eliminati carnea de orice fel si mancati cat mai putin trebuie sa va rugati cu ardoare cate cinci minute mai ales seara. Ideea este ca rugaciunea va tine loc de meniu bogat ori de cate ori va e foame. Si uite asa, credem, prin anii in care dieta cu rugaciuni era populara, toate doamnele erau pe strada cu mataniile la maini si cu cartile de acatiste si rugaciuni in posete, langa ruj si fard.

Celebra este si dieta bazata pe metoda Shangri-La, prin care se recomanda scaderea apetitului sub limitele extreme, prin consumarea unui pahar de ulei de masline extravirgin sau pahar de apa cu zahar, dar sub 400 de calorii fiecare. Pofta de mancare va scadea pe masura ce inaintati cu regimul si veti slabi, dar va asiguram ca nu veti mai folosi ulei si nici nu veti mai manca masline cat veti trai… Prin secolul XIX a existat chiar o dieta care implica si exercitii… fizice. Daca voiai sa slabesti trebuia sa mesteci bine alimentele si chiar apa de cel putin… 32 de ori. Da, nu e o gluma, se pare ca dieta mergea si mestecatul devenea un joc bolnav pentru cei care inca mai erau intregi la minte. De asemenea, nu trebuia sa se manance daca nu era resimtita foamea puternica si nici cand persoanele erau triste. Si daca vi se pare ca mestecatul de 32 de ori e usor, ia sa urmati o dieta cu… aer. Nu, nu e gluma, e chiar o dieta prin respiratie promovata de o secta care are incredere ca respirationismul poate sa ajute omul sa traiasca fara apa si mancare. Pentru 10.000 de dolari „dietosii” pot sa cumpere si un ghid cu tot ce le trebuie ca sa… moara mai usor, pentru ca au murit si cativa naivi care s-au pus pe treaba… si pe respirat aer, fara mancare, fara apa.

La final, am pastrat piece de la resistance, dieta pe baza de somn. In loc sa mancati pana va crapa fierea si ficatul mai bine dormiti bine si uitati de foame. Afectiunile renale va mai pot deranja si eventual un deces, dar dieta chiar face minuni daca somnul nu e extrem si nu e prea mult si indus cu substante halucinogene.