Contabilitate ONG

ONG-urile reprezinta institutii care isi desfasoara activitatea independent de cea a guvernului. Asta inseamna ca ONG-urile sunt institutii private si ca pot dispune de venituri, dar nu pot avea profit. Fondurile acestui tip de organizatie provin din finantari totale sau doar partiale. Persoanele care activeaza in cadrul unui ONG pot fi angajati obisnuiti, care primesc un salariu, sau pot fi profesionisti ce actioneaza in calitate de voluntari. Scopul ONG-urilor este de a promova diferite valori si initiative in cadrul societatii.

In ce constau serviciile de contabilitate pentru ONG-uri?

Documentele necesare evidentei contabile. Primul pas in asigurarea unor servicii contabile de calitate pentru un ONG, il reprezinta preluarea documentelor necesare de la client si verificarea indeplinirii cerintelor legale in vigoare. Apoi va fi necesara delimitarea documentelor aferente activitatii fara scop patrimonial si a celor cu scop patrimonial. De asemenea, va fi necesara si inregistrarea acestor documente in ordine cronologica.

Venituri si cheltuieli. Urmatoarea etapa consta in inchiderea veniturilor si a cheltuielilor, verificarea pragului de scutire de la impozit si calculul impozitului pe profit pentru activitatile cu scop patrimonial. Incheierea TVA-ului si stabilirea sumelor de plata sunt, de asemenea un aspect important.

Verificarea conditiilor de efectuare a diverselor operatiuni. Tot in cadrul serviciilor de contabilitate pentru ONG-uri intra si verificarea conditiilor necesare pentru a realiza operatiile de achizitii si livrari de bunuri si servicii si inregistrarea acestora in conformitate cu dispozitiile legale. Nu in ultimul rand, este necesara si verificarea depasirii pragului de TVA pentru neplatitori si a pragului pentru platitorii trimestriali.

Completarea registrelor. Una din operatiunile importante se refera la completarea registrelor. Atfel vor fi necesare: completarea Registrului Jurnal, completarea Registrului Inventar, completarea Registrului de Evidenta Fiscala si completarea Jurnalului de Vanzari si Cumparari.

Alte servicii de contabilitate pentru ONG-uri. Pentru a completa lista serviciilor de contabilitate pentru ONG-uri, merita mentionate operatiunile de preluarea corecta a sumelor in declaratiile aferente, depunerea acestora la organele abilitate sau verificarea periodica a fiselor de platitor. Este, de asemenea importanta si completarea la zi a registrelor contabile obligatorii sau intocmirea si certificarea situatiilor financiare anuale specifice.

Cauti un contabil ONG in Bucuresti? Expert-Contabila pune la dispozitia clientilor toata gama de servicii contabile necesare oricarui ONG. Apeleaza cu incredere la Expert-Contabila pentru aplicarea corecta a principiilor financiar–contabile specifice ONG-urilor. Atuurile noastre sunt: profesionalismul, experienta, seriozitatea si responsabilitatea.