Cum sa cumperi cu cap dintr-un magazin haine online?

Pentru clientii care sunt trecuti de prima tinerete, a cumpara haine dintr-un magazin haine online este la fel de greu precum este sculptarea unei statui. Desi nu e chiar asa de greu, varsta si limitarile de care au avut parte in tinerete ii face pe adultii de peste 50 de ani sa se orienteze spre magazinele offline. Pe de alta parte, tinerii adora cumparaturile online, asa ca a lua ceva de pe rafturile virtuale si a plati online e un lucru comun, banal.

Si pentru ca tinerii sunt principalul target al magazinelor care vand haine online, si expunerea marfurilor si modalitate prin care sunt promovate difera fata de cele din magazinele offline. Produsele sunt mult mai bine valorificate, se pune accent pe emotie, pe crearea unei anumite povesti in jurul brandului, pe evidentierea punctelor forte prin intermediul instrumentelor pe care o platforma online le pune la dispozitia comerciantului. Totusi nu trebuie sa cadem in capcana promovarii si marketingului online atunci cand vrem sa luam un anumit articol vestimentar. In prima faza, trebuie sa fim atenti ce fel de site e cel care poarta titulatura de magazin haine online, daca are suficient de multi clienti, daca ofera si reduceri, daca e serios, daca apare in comentariile altor clienti de pe diverse forumuri. Un indiciu important il poate da si sectiune forum din subsolul articolelor expuse pe rafturile virtuale, dar si modul cum interactionati cu departamentul Relatii Clienti.

Daca totul pare in regula, verificati calitatea produselor expuse cautand informatii despre producatori, intrebati pe diverse forum-uri de profil daca brandul e de incredere. De asemenea, observati cum anume sunt descrisi pasii platii online si daca aceasta este securizata. Politica de retur si modul in care va fi expediat coletul, cat va dura, daca va fi prin Posta sau prin curierat rapid, toate acestea ar trebui sa stea la baza deciziei de cumparare din orice magazin haine online. Doar asa va veti feri de alegeri gresite si de bani aruncati pe produse de proasta calitate.